Det kan man väl säga när man jobbat hela helgen
och ett 8-20 pass igår....
Sedan i onsdags har jag hållit mig
till mina mat rekomendationer.
vräkte i mig popcorn i fredags
men annars inget onyttigt
så vågen visade på -0,4kg i söndags...
(av de +0,5 jag haft innan!!)
så det blir fortsatt nya tag denna vecka,
inget extra så långt det går....
Men socker tarmen drar emellanåt!
synd man inte opererade lite i hjärnan med
så det försvann samtidigt...
med magoperationen :)))
2 lediga dagar
som går till planering
inför helgens höstdag i butiken,
så det blir lite inhandlande
av ljung, kålblomma och halloween saker
ska på stick café på onsdag i vänninans garnbutik
då fick jag höra att en gård sålde pumpor
där i närheten så det får bli en runda dit då med,
och baka pumpakaka till fikat.
Dessa gjorde jag i fjor på jobbet...
Denna lät god
så det blir nog en långpanna av denna
Fanns på matklubben.se
Pumpakaka med nougatcreme
För 1 kaka
Mumsig värre till kaffebordet.
![]()
Källa: Fazer Ögon
Uppladdad av: Bodil56 |
|
Ingredienser
Pumpakaka:2 dl matolja
4 dl socker
4 dl riven pumpa (går att byta ut mot 4 dl rivna morötter)
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 tsk Fazer Ögon Bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk Fazer Ögon Vanillinsocker
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
Nougatcreme:
200 g Cloetta Guldnougat
200 g Philadelphiaost
100 g smör
Betyg: | 2 röster | Visningar: 1617 | Sparat: 60 |
Gör så här
Vispa socker och olja vitt. Tillsätt pumpa och ägg, ett i taget. Blanda i de övriga ingredienserna och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i ugn i 180° i ca 1 timme.
Noguatcreme:
Vispa ihop rumsvarm Guldnougat, smör och Philadelphiaost till en slät kräm. Låt cremen stå svalt. När kakan och cremen svalnat ordentligt brer du cremen över pumpakakan.
Garnera gärna kakan med kulor av pumpa eller physalisbär
Vilka fina pumpor du har gjort..!!
SvaraRaderaKakan verkar inte fel den heller..slurp..fast numera vågar jag mig bara på mycket liten mängd av sånt..;) kram